sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäs ratsastus

Tänään olin tallilla ja ratsastin maxilla (taas) ja se oli ihan mukava, alussa max vilkuili ympärilleen pää pystyssä mutta kyllä se siitä sitten keskittyi. en tehnyt mitään ihmeitä, ratsastelin vaan muutamia pysähdykdiä ja väistöjä (menin välillä ilman jalustimia) ja YRITIN keskittyä muotoon ratsastukseen... Laukat meni ihan mukavasti myöskin.
Ja tietysti ollaan syöty paljon suklaatia ja äiti leiponut kaikkea herkullista! Tein myös yhtenä päivänä mokkapalaa mummin ohjeella ja kyllä muuten kohosi hyvin! Tein ekaa kertaa kuorrutteen itse mutta sitä tuli aika vähän koska tein sen sulasta suklaasta ja pohja kohosi odotettua enemmän:) mutta hyvää oli!


Joo sanon tässä maxille "..hyvä.."
















Max <3




Hävis :D






13 kommenttia:

  1. ratsastatko sä kädet polvissa?

    VastaaPoista
  2. Niimpä^^
    Sun kätes on ihan tosi alhaalla, ja tosi levällään, eli just niinkuin EI pitäis olla. Ne pitäis kantaa ylhäällä ja olla vierekkäin... Ja missä sun katse on joka kuvassa? Ihan oikeasti, joka ikisessä kuvassa minkä oon nähnyt niin katot hevosen niskaa... Ja muodon pitäs olla ylempänä, ei noin alhaalla... Mutta ihan hyvin meet, vaikka vikoja näkyy aika paljon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiedän paha vika tuo kädet levällään meneminen, pitäisi pitää ne oikeessa paikassa kun tuo muotokin rupeaa pysymään, ja osassa kuvissa käytän ns. "johtavaa ohjaa" ja se on ihan oikein(esim vika ratsastus kuva):D Ja katse... maxin niska näyttää vaan niin ihanalle ku se menee nätisti, en kyllä yleensä koko ajan niskaa tuijottele. Joo tiedäntiedän nämä kaikki mokat mut aina ei mene nii hyvin. Ja tiedoksi että ratsastuksenopettajan mukaan hyvä muoto on pitkä ja hieman matala, jollei olla jo tosi korkealla tasolla jota en ole! :)ja kuvissa maxin muoto on minusta hyvä koska se ei ole liian matala eikä korkea.

      Poista
    2. hei mut onneks te anot ootte aina niin täydellisiä (ette ikinä vahingossakaan katso hevosen niskaa tai tee virheitä käsien kanssa) :)

      Poista
  3. Voi luoja, hyvähän on tulla haukkumaan ku et uskalla ees omalla "nimellä" kommata! mitä vikaa tossa muodossa on?????? mitä äsken katoin googlestakin noita kouluratsastus kuvia niin eipä niilläkään muoto oo korkeemmalla. Eikä me tiedetä kuinka hyvä sinä/te ootte nii hyvä tulla vaa huomauttelee ku ei minusta ainakaan noi virheet oo pahoja ku varmasti jokane vähän töllöttää hepan niskaa välillä! mutta vois kyllä noita käsien paikkaa vähän jatkossa parantaa:))

    ~ Jaksu

    VastaaPoista
  4. Hauveli <3

    Mutta niin. Eivät kaikki ole täydellisiä kaikessa. Jotkut osaavat jonkin asian paremmin kuin toiset ja niin poispäin ja virheistähän oppii.
    Tiedän hokevani niin loppuun käytettyjä fraaseja, mutta silti. Kaikki tekevät virheitä, halusivat tai eivät.

    VastaaPoista
  5. minä oot toi eka ano ja jatkan kommenttiani:
    en mitenkää haukkumamielessä halunnut tulla kommentoimaan mutta itseäni suunnattomasti ärsyttää kädet polvissa ratsastus,siinä hevosella ei ole muuta vaihtoehtoa kun laskee niska koska ratsastajan kädetkin ovat alhaalla. hieman epäreilu ratsastustapa,jota olen itsekkin harrastanu... mutta pääsin siitä eroon:) ymmärrän jos ratsastaja käyttää pikaisesti johtavaa ohjaa mutta käsi ei saisi jäädä alas. ja maksamakkaran muoto on juuri hyvä:) itse maxia aina välillä ratsastelen juuri tuossa samassa muodossa:) mielestäni emmi on kuvissa ratsastanut maxille hyvän muodon:)
    kehottaisin sinua päästämään irti kädet polvissa ratsastuksesta,se ei tunnu hevosesta kivalta eikä näytä kivalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tiiän se on huono kun on kädet alhaalla mutta nyt eritoten olen kiinnittänyt siihen huomiota esim viime ratsastustunnilla:) kiitos, minunkin mielestä maxilla on hyvä muoto niin en älyä miksi sen pitäisi olla tuon korkeampi.

      Poista
    2. Muotoon ratsastus ei ole tärkein asia hevonen pitää ensin saada kahdelle ohjalle ja pohkeelle ja se ei ihan näytä aina siltä.Sitten kantamaan itsensä.ja sä laitoit tohon äsken että kun max kulkee jo hyvin muodossa niin voin ruveta pitämään käsiä yhdessä???????ja jos kerta olet niin kokenut ja hyvä kaikessa niin mikset sä käytä saappaita yms.ja olet aina sillein että hyppään jotain 80-90cm mutta meet kuitenkin noissa kuvissa jotaon 30-40-50cm.:)

      Poista
    3. Niin, mutta jos ratsastaa ohjille ja pohkeelle niin tuloksena yleensäkkin on muoto:) Miten saappaat liittyy siihen miten hyvä olen? (pääsiäisenä saappaat ei edes olleet tulleet vielä) Ja esteillä en käytä saappaita koska olen 7 vuotta mennyt jodhpureilla niin esteillä ne tuntuu paremmilta kuin saappaat.
      Tosiaan tässä valmennuksessa menin sellaisella ponilla jolla ei ole hypätty 90cm isompaa ja isoimmillaan valmennuksessa esteet oli n.70cm. ja kuvissa ei ollut niin hyviä isoimmista esteistä etten julkaissut niitä:) Max jolla olen hypännyt enemmän niin ollaan 90cm menty. Katsos kuvat ei aina kerro kaikkea:)

      Poista
  6. Ei sen tuon korkeampi pidä olla vielä pitkään aikaan, mutta kuolaimen takanahan se vielä liikkuu. Eli jatkossa kannattaa keskittyä sen eteen ratsastamiseen ja muodon "avaamiseen". Muuten näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Noi sun ratsastushousut on tosii hienot!(: Mistä ne on/minkä merkkiset ne on? Kiva väriset nimittäin(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti:) niistä housuista on erikseen postauskin täällä --> http://emmiblogiii.blogspot.fi/2013/04/ratsastusvarusteet-joo-eli-tassa-ois.html
      Merkki on Cavallo ja ostettu suitsisopista:)

      Poista