torstai 22. elokuuta 2013

Vastaus anolle

"Moi! Anteeksi mutta minua häiritsee suunnattomasti se että sanot aina että joo mentiin jotain metriä ja tällei ja että aina ei mee hyvin. Mutta millonkas niitä hyvin menneitä kuvia tai niitä 100cm kokoisia esteitä tänne blogiin tulee.ja kun puhut aina että meette niin isoja ja oot niin hyvä mutta kisaat sitten 50cm ja sillei. Voisi ehkä miettiä hieman tasoasi että minkä tasoinen oikeasti olet etkä minkä tasoinen haluaisit olla. Ja kun sun hevonen kulkee kuulemma aina peräänannossa niin kertaakaan en ole semmoista kuvaa nähnyt että se kulkisi rehellisesti.ja ilman piuhoja.yms..Kannattaa miettiä hieman käytöstä tiedän että puhut aina hieman liioitellen ratsastustaitojasi. Ja En ole mikään kateellinen anonyymi ja olen puhelimmella niin en jaksa kirjautua."

Ensinnäkin sanonko muka aina et mennään metriä- en. Me ei edes hypätä kovin usein. Ja jos et oo nähny blogissani 100cm hyppykuvaa nii kannattaisko vaikka selata vähän taaksepäin, sieltä löytyy. Mitä väliä sillä on minkä kokoista luokkaa meen kisoissa? Oon eläessäni ollu vaan neljässä estekisassa joten kokemusta kisoista ei oo nii paljo nii en viitsi heti mihinkää metrin luokkaan mennä..

"Ja kun sun hevonen kulkee kuulemma aina peräänannossa niin kertaakaan en ole semmoista kuvaa nähnyt että se kulkisi rehellisesti..." -ei se kuljekkaan aina. En mielestäni kirjoita niin "yleellisesti" että, joo heppa meni koko tunnin peräänannossa ihan täydellisesti ja oon niin ja niin hyvä... nounou ja nou. Ja jos hevonen ei mee rehellisesti nii sillonhan se ei astu kunnolla alleen ja on notko selästään, eikö näin? Tosi on, aina ei mene hyvin, ei vaan kerta kaikkisesti ole päiväsi. Piuhoista että meidän tallilla aika suurella osalla hevosista käytetään lähes aina piuhoja kuten odilla kun se on jo niin vanha, ja jopa piuhojen kanssa hevosen voi ratsastaa "oikeaan muotoon". Ja kuvittelisin olevani tasolla HeC







Ja parhaista hetkistä ei ole aina kuvia koska kuvaajani kuten pikkuveljeni ja eräs kaverini ei ole kovin tietoisia milloin menee hyvin, vaan ottaa kuvia satunnaisesti jollain hetkellä. Voitte käsittää tämän turhanpäisenä selityksenä mutta näin  se vaan on! Jos tämä minun taidottomuuteni niin suuresti ärsyttää niin ei minun blogia ole pakko lukea :)  

Ja anteeks oli pakko tehdä tämä ku en aina voi vaa nyökkäillä ja olla vaan sanomatta mitään ja saapahan ano vastauksen kaikkeen..

11 kommenttia:

  1. Oon just näitä samoja asioita meinannu noille anoille sanoa, kiitos kun teit tän postauksen, käsittelit asian tässä tosi hyvin.

    Ja anot ei aina ymmärrä, että yksi kuva on vain sekunnin tuhannesosa koko tunnista. Jos hevonen ei siinä ole peräänannossa ja Emmi sanoo hevosen HETKITTÄIN menneen peräänantoon niin se yksi kuva ei kyllä minun silmiini mitenkään tarkoita että koko tunnin olisi heppa ollut ihan nurin kurin. Sama päinvastoin.

    Emmi ei tosiaan ole missään väittänyt että olisi todella hyvä ratsastaja ja hyppäisi isoja ja huh huh. Emmi on jatkuvasti kertonut olevansa helppo C, minun mielestäni vielä vahva C. Mistä tiedän? Siitä että olen mennyt hänen kanssaan paljon tunneilla ja oikeasti livenä nähnyt Emmin ratsastavan. Emmi osaa ratsastaa hevosen selän pyöreäksi ja takajalat alle, se vaan ei aina yksittäisistä valokuvista välity.

    Minäkin olen hypännyt tunneilla ja ominkin päin varmaa reilua metriä, ratana noin metriä. Kisoissa taas iskee "ratapaniikki" ja kaikki varmuus menee ja yleensä kielletään ulos (huolimatta siitä että olen herranjumala ratsastanut yli 10 vuotta!). Tästä syystä en paljon esteitä kisaile (vaikka ongelma parantuisikin vain kisoja hyppäämällä...) ja senkin vain 70-80cm. Toisekseen tallin kisoissa ei edes ole yli 80cm luokkia, eli ei niitä metrin luokkia edes voi saati kannata hypätä. Kuten Emmi sanoi, hän on hypännyt vain neljät estekisat mikä jo kertoo siitä ettei kannata lähteä hyppäämään kisoihin metriä vaikka olisikin sitä tunneilla hypännyt. Kokemusta kerätään alkaen matalista luokista!

    Kiitos ja anteeksi, olen puhunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. + Lisään vielä, että piuhoilla hevosta ei ole tarkoitus saada peräänantoon, ja peräänannossa kulkeva hevonen ei ole sinne PIUHOILLA saatu. Kyllä se on se ratsastaja joka sen sinne peräänantoon pistää. Piuhojen tarkoitus on ohjata hevosta itselleen edullisempaan muotoon mikäli sillä on taipumusta kulkea kaula virkkuukoukkuna pystyssä/selkä notkolla. Piuhat ottavat kiinni vain hevosen nostaessa päätään liian korkealle.

      Poista
    2. Juuri näin! Sinä sen osasit selittää!:)

      Poista
  2. Tosi hyvä postaus, anonyymien kommentit on melkeen aina mitä on... On niin pikkumaista tulla tolla lailla valittamaan, kun ei tiedä asiasta mitään.. :/
    Oikeesti, ihan huippu postaus! Ja hyvä että toit ton asian esille. :)

    VastaaPoista
  3. Sori mut en haluu olla törkee mut eka kuva ei oo peräänannos ja muutenki se ei oo missään :/ kaula ei oo kunnolla taipunu eikä venytä alas , ja se että astuu hyvin alle ei tarkota että on peräänannosaa :D! Ton jo idioottiki tietää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehkä ei olis tarvinnu noin yli vetää koska toi edellinen anonyymi on ihan oikeassa noiss asioissa, Jos et itse osaa sanoa kuvasta edes

      Poista
    2. Kirjoitin tähän ensin vastaukseksi pitkän asiallisen kommentin, mutta pyyhin sen ja päätin etten alennu tappelemaan netissä nimettöminä "Ton jo idioottiki tietää!" -kommentoijien kanssa. Veikkaan, että anonyymit ei ole oikeasti nähneet Emmin ratsastavan vaan tekevä päätelmiään valokuvien perusteella, mikä kertoo lähinnä joko huonosta maalaisjärjestä tai vaan vittuiluntarpeesta.

      Poista
  4. Vikassa kuvassa hevonen polki jaloilla, muuten ei kyllä polkenut, vaan laahusti. Hyvä valmentaja voisi auttaa sinua tunnistamaan hieman paremmin. ;)

    VastaaPoista