perjantai 20. syyskuuta 2013

Ongelmia


Juu elikkäs keskiviikkona oli taas ratsastustunti ja menin welsh tammalla Nicalla (5v).  Tulin tallille puoli kuudelta että menisin taluttamaan kuudesta seitsemään kun oma tunti alkaa seitsemältä. Mutta kun tulin tallille niin kaikilla hepoilla oli jo taluttajat ja en päässyt taluttamaan :( 
Nica on ollut nyt paljon muksujen tunneilla ja minusta Nica menee pilalle niillä tunneilla. Menin heti muksutunnin jälkeen Nicalla ja kyllä muuten huomas eron siihen millane Nica oli kaksi viikkoa sitten... Nica oli paljon kovempi suusta ja ei ollut niin herkkä kuin yleensä on ollut. Tehtiin tunnilla temmon muutoksia. Hetkittäin Nica meni ihan hyvin.

Kuvat ei ole kovin hyvälaatuisia kun oli jo niin hämärää. 








Maxin uusi vihko!


4 kommenttia:

  1. joo tiiän sen tunteen kun on ratsastanu semmosella ihanalla hevosella, joka on just vähä nuori tai sitte semmonen "raaka" tai sillee että ei oo vielä ihan kenen tahansa ratsastettava. ja sitte kun se menee just semmosilla ei-niin-kokeineilla, nii se tulee suustaan ihan älyttömän kovaks, ja on turtunu avuille.. :( yhelle ponille jota ratsastin oli just käyny näin. että tiedän tuon tunteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ratsastuksen opeki (sijainen) sano että Nica on oppinu ettei tarvii jokaiseen apuun reagoida ku ne pikkuset vetelee ohjista ja paukuttelee pohkeilla...

      Poista
  2. Tosiasiassa nyt vaan sanon, ei se hevonen/poni pilalle mene noitten pentujen ratsastelusta, ainut että alkavat kompastella ja niin. Tässä tilanteessa sinun pitää ratsastaa hevonen teräväksi. Ei ne muksut saa käytettyä niin kovia apuja kuten esim. ikäisesi ihmiset. Ei niillä riitä voima pilata sitä hevosta. Ja onhan jo 5 vuotias hevonen ihan aikuinen, oma hevonenkin tuli minulle 5 vuotiaana ja sillon vähän raakile mutta kuitenkin sen ikäinen hevonen on jo ihan aikuinen:) 3-4 olisi siinä vaiheessa jolloin harvemmin päästetään kyytille mitään muksuja. :)

    VastaaPoista
  3. No nämä ponit ovat tulleet tuntikäyttöön vasta vajaa vuosi sitten kun tekivät ensin varsat, joten ovat vielä aika kokemattomia. Ja kyllähän Nica vielä hyvin menikin, mutta piti juuri terävämmin ja topakammin ratsastaa kun ei niin herkästi enää vastannut apuihin :)

    VastaaPoista