sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Täytetyt päärynät suklaakastikkeen kera


Noniin eli tässäpä teille ohje herkullisiin päärynöihin!

Tarvitset:
1½rkl sitruunamehua
2 vahaamattoman sitruunan kuoret hienoksi raastettuna
3dl vastapuristettua appelsiinimehua
6dl puolikuivaa valkoviiniä
4 kokonaista mausteneilikkaa
125g sokeria
6 kypsää päärynää
9dl kuohukermaa (pieniin päärynöihin riittää ihan hyvin 2,5dl!)
75g kuorittuja, paahdettuja ja rouhittuja hasselpähkinöitä

Suklaakastike:
55g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
15g voita


Valitse kypsiä päärynöitä.

1. Yhdistä isossa kasarissa sitruunan mehu ja raastettu kuori, appelsiinimehu, viini, neilikat ja sokeri. Kuumenna seosta varovasti, kunnes sokeri liukenee.



2. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikalleen. Leikkaa  päärynöiden pohjat tasaisiksi, niin ne pysyvät pystyssä. Poista siemenkota pohjasta päin terävällä veitsellä. Aseta päärynät pystyasentoon kasariin. Keitä päärynät pehmeiksi kannen alla miedolla lämmöllä, n.20 minuuttia.

Image and video hosting by TinyPic


3. Nosta päärynät sokeriliemestä ja siirrä ne jäähtymään. Poista mausteneilikat liemestä ja heitä ne pois. Keitä sokerilientä kokoon n. 45 minuutin ajan, kunnes sitä on jäljellä n. 2dl. Neste tummuu ja sakeutuu huomattavasti. Anna jäähtyä.

4. Aseta jäähtyneet päärynät kyljelleen. Tee päärynöihin pienellä terävällä veitsellä pitkittäisviilto siten, että kanta jää kiinni ja hedelmän keskelle syntyy onkalo



5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen varovasti hasselpähkinät sekaan(me ripoteltiin ne jälkeenpäin päälle). Lusikoi tai pursota kermaa päärynöiden väliin. Aseta päärynä pystyasentoon tarjoiluastiaan.





6. Sulata suklaakastiketta varten suklaa ja voi pienessä kasarissa. Varo ettei seos pääse kiehumaan.




7. Kaada hiukan sokerilientä (jota aiemmin keitit kokoon) päärynöiden päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta. Valuta vielä suklaakastiketta päälle.




Tarjoile!

Image and video hosting by TinyPic

2 kommenttia: