sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viikon blogihaaste: Kuvankäsittely



Itse siis yleensä käsittelen kaikki kuvat, jotka blogiin laitan, mutta joskus laiskuus iskee tai ei ole mahdollisuutta muokata kuvia kun ei ole tietokone käytössä. Kuvat muokkaan ihan vaan netissä olevalla ilmaisella Picmonkey.com sivulla.



Se mitä yleensä teen kuville on kirkkauden, värien ja kontrastin muokkaamista. Usein kuvat on tosi pimeitä ja värittömiä. Kuten yllä olevissa kuvissa, alkuperäinen on hieman pimeä ja näyttää ankealta, mutta hieman kirkkautta ja värieloa lisäämällä kuva on paljon kivemman näköinen!

(bloggerlaatu..)

Maneesissa kuvaaminen onkin osoittautunut varsin haastavaksi tässä talven aikana. Kuvissa on aika paljon kohinaa, kun en osaa vielä täydellisiä asetuksia kameraani laittaa. Maneesi kuviin saa kyllä yleensä lisätä paljon kirkkautta.



Tässäkin maastokuvassa vain kirkautta ja värien eloa lisätty.



Harvemmin muokkaan kuvia näin "rajusti", mutta välillä on kiva kokeilla erilaisia kuvanmuokkaus keinoja ja katsoa mitä saa aikaiseksi. Joskus tulee onnistuneita muokkauksia, joskus taas ei. Kuvan muokkausta ei oikein opi muulla tavalla kun vaan muokkaamalla. Minulla ainakin kuvien muokkaus vie myös paljon aikaa, joten siihen tarvitsee kärsivällisyyttä. Hiljaa hyvä tulee. Jos tekee nopeasti esim. banneria niin jäljessä kyllä näkyy, että onko se huolella vai kiireellä tehty.

Kuvanmuokkaus minulla on siis lähinnä pelkkää perustasoa. Ihan vaan kirkkauden ja värien säätöä, sillä haluan kuvien näyttävän jota kuinkin "aidoilta".



2 kommenttia:

  1. ihan näin tiedoksi etten haastanut sinua tässä, en haastanut ketään tuohon :D

    VastaaPoista