perjantai 31. heinäkuuta 2015

Yksityistunnilla


Heipähei! Tänään onkin ollut hauska päivä aamun vesisateesta huolimatta! Nimittäin tänään ystäväni Tuuli tuli kanssani yksityistunnille Ratsunaiseen. Meidän yksityistunti alkoi kymmeneltä aamulla ja täksi päiväksi luvattiin vesisadetta ja ukkosta.

Kun heräsin aamulla, sää näytti ihan kivalta sillä vettä ei satanut. Kun pääsin tallille puoli kymmenen maissa alkoi vesisade melkein heti...huoh.. Siinä sitten harjattiin hepoisia ja vesisade vain yltyi ja ajattelin vain että tämäpä on sitä minun tuuria.

Nooh, sitten kun päästiin kentälle vettä tuli edelleen, mutta ei niin kovasti enää. Ruettiin Tuulin kanssa verkkaamaan hevosia. Minä menin risteytysponi ruunalla Maxilla ja Tuuli puoliverisellä (FWB) tammalla Aidalla. Yksityistunnilla oli siis ajatus mennä koulua. Meiltä kysyttiin onko tunnin suhteen toiveita emmekä osanneet oikein sanoa, joten sanoin vaan, että mahdollisimman monipuolinen tunti olisi kiva.

DSC_0006
Tunnin alussa vettä tosiaan satoi, mutta tällä kertaa oli onni myötä ja vesisade lakkasi n. 10min jälkeen ihan minimaaliseksi tihkuksi ja tunnin loputtua olinkin itseasiassa jo kuiva. 

Tehäväksi meille tuli laukkaa pääty-ympyröillä, yhdellä sivulla koottua ravia ja toisella keskiravia.
laukkaa, koottua ravia, keskiravia.

DSC_0120
Aluksi en meinannut saada Maxiin kunnon tatsia, mutta pian Max alkoi tulla kuulolle. Laitoin tunnille kannukset ja se oli hyvä päätös sillä Max olikin sitten herkempi avuille kun pystyi välillä käyttämään kannusta jos ei vastannut pohjeapuun kunnolla.

DSC_0119
Hienoa keventelyä :D

DSC_0103

ADSC_0240
Äää, jalat miksi olette siellä!

DSC_0143

DSC_0145

DSC_0176
Aluksi siirtymät oli vähän mitä sattuu eikä koottu ravikaan oikein ottanut onnistuakseen kun läiskittiin lätäkköjen yli. Pikku hiljaa meno parani kun uskalsin ratsastaa vähän napakammin ja keskiravikin alkoi irtoamaan ihan mukavasti. Laukka rullasi myös mukavasti ja ympyrältä tultua sain koottua laukkaa kivasti ja siitä hallitusti raviin. Ainut vaan että lopussa laukannostot oli vähän epämääräisiä. Ja lopussa ravisiirtymätkin oli selkeitä eikä epämääräistä söperrystä.

ADSC_0256

DSC_0262

DSC_0315

DSC_0319

DSC_0357
Kuvista muuten näkee kuinka se tuoli-istuntani on hieman parantunut! Jalat ei enää koko aikaa seikkaile siellä hevosen kainalossa, mutta kädet edelleen tahtoo seilailla missä huvittaa.. Ja laukkakuvissa kantapäät ovat hieman ylhäällä, joka johtunee jalkojen jännittyneisyydestä, mikä onkin osoittautunut nyt Aatun kanssa ongelmakseni. Tunnin alussa käteni oli aika lähellä satulan etukaarta, mutta tunnin loppua kohden kun Max oli kunnolla kuulolla niin sain pidettyä myös käteni oikealla paikalla.
Nyt vaan taasen virheitä korjaamaan! Ihanaa :D

ADSC_0375

DSC_0380

DSC_0385

DSC_0353
Tunti oli mielestäni kyllä tosi onnistunut ja Veera (opettaja) teki mukavan tehtävän, missä piti hevosta otta välillä kiinni ja sitten päästää kunnolla eteen. Oikein hyvin toteutti mahdollisimman monipuolisen tunnin toiveeni. Ei mitään erikoistehtävää vaan perusjuttuja, jotka on hyödyllisiä! Se että hevonen pyrkii eteen, mutta saa myös koottua :)

Aatulla ratsastamisen jälkeen oli mukava mennä ratsastuskoulun hevosella joka ei reagoi ihan kaikkiin pikkiriikkisiin virheisiin. Oikeastaan tänään ratsastus tuntui kohtuullisen helpolta ja mukavalta. Maxin kanssa voisi lähteä myös kisaamaan kouluradoille. 
Kisoista ja Aatusta puheen ollen, minulla olisi ollut huomenna Aatun kanssa seurakisat Maaningalla, mutta ne jouduttiin perumaan sääolosuhteiden takia. Harmittaa!

Kiitokset kuvista Noora Mielonen!

4 kommenttia: