maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kouluratsastuskisat


Eilen oli koulukisat heppahovilla ja menin ne Odilla, vanhalla lämminverisellä mummolla :) Kisat meni ihan ok siihen verrattuna etten ehtinyt verkata kunnolla koska tulin hieman myöhässä... Menin Helppo C:2 2000 ja sain tasan 60.00% mikä on ihan hyvä. 
Ennen kisoja oli synttäri juhlat. En jaksa kirjoittaa enempää joten kuvat kertokoon kaiken tarvittavan :D
Ratsastus kuvat osa on leikattu videosta nii ne on huono laatusii.
















Huomatkaa haba ^  :D 

Hih, tossa muuten huomasinkin pian ettei mulla ollukaa saappaat jalassa :D








8 kommenttia:

  1. miten tolla hevosella on piuhat suorituksen aikana? eihän oikeesti sais olla, vai oliks noi jotkut harjotuskisat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän tallin omissa kisoissa hevoset kisaavat samoissa varusteissa kuin tunnillakin, ja on ihan oikeat kisat. Odikin on niin vanha että ilman piuhoja sillä tulee selkä kipeäksi.

      Poista
    2. Suomennos:Eli et ole vielä sen tasoinen että pystyisit ratsastamaan hevosen pyöreämmäksi ilman puohoja ei sillä niitä muuten käytettäs ja suurimmaksi osaksi piuhat pidemmän päälle rasittaa hevosta mitä hyödyttää kun piuhat ei anna ns.huilia ollenkaan vaan se on sitten kulettava siinä samassa nyökyssä vaan..:)

      Poista
    3. Odilla on kyl aina piuhat jos suvi ei mee sillä itse tai joku muu opettajista. Monet minuakin paremmat menee sen kanssa piuhoilla :)Ei piuhat rasita jos niitä ei pidä liian kireällä. "Jos hevonen kovin jännityy ja alkaa nostaa päätään ylös (ja samalla laskee ja jännittää selkäänsä). Josta voi tulla sitten selkä kipuja. Pihat siis auttavat hevosta liikkumaan itselleen edullisessa muodossa." Noin sanoo ratsastuksen opettaja.
      -Emmi

      Poista
  2. Menitkö sä siinä vikassa luokassa? Ite olin kyllä sielä, mutta en nähnyt sua. Mutta kuvista päätellen meni tosi hyvin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue teksti nii saat selville ;D olin siinä 2 luokassa ja ei menny kovin hyvin ku voittaja sai jotai 69% ja minä sain vaan 60%

      Poista
  3. onko tuuoo heppahovi, tai siis nykynen ratsunainen millainen paikka?:) Montako on tunneilla yleensä, millane ilmapiiri, millaset hevoset jne?:) Ois kiva kuulla, kesäloman aikana oon mahollisesti menossa kokeilemaa, mut on vaa vähän pidempi matka, kun tulen ihan toiselta puolelta kuopioo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minusta Heppahovi (ratsunauinen) on tosi kiva paikka sekä ilmapiiriltään että hevosiltaan. Kaikki tallitytöt sekä työntekijät on mukavia. Joillain talleillahan on sellaisia (tai olen siis kuullut että on)itsekkäitä hoitajia jotka ei anna laittaa edes tunnille hevostaan, mutta meillä ei sellaista ole. Hevoset on hyvin koulutettuja ja osa sitten on työn alla :)Ja tunneillä on yleensä n. 6 ratsukkoa yhteensä, joskus voi olla vähemmänkin ja enimmillään ehkä 7.
      Itsekkin olen menossa kesällä leirille tuossa 23.6. eteenpäin niin teen varmaan postauksia silloinkin jos et ole vielä silloin menossa :)

      Poista