perjantai 4. syyskuuta 2015

Esteyksärillä

Ohhoh, olenpa heittäytynyt laiskaksi. Ei ole yhtään houkuttanut kirjoittaa blogia vaikka aihetta olisi ollutkin.. Olen nyt innostunut piirtämisestä ja tuntuu, että kaikki aika menee siihen eikä jaksa millään blogia rueta kirjoittamaan. Nyt päätin kuitenkin itseni riuhtaista koneen ääreen kirjoittamaan teille, jos tätä kukaan edes lukee. Kommentitkin siis piristäisi minua sekä antaisi ehkä puhtia kirjoitella uutterammin ja tietäisin että kiinnostaako ketään edes kirjoitanko täällä vai en :)

Tämä postaus nyt kertoo kuitenkin viikon takaisesta esteyksäristäni, jonka tarkoituksena oli vähän avittaa tuleviin estekisoihin joihin en kuitenkaan mennyt (kerron tarkemmin alempana). Olisin halunnut jonkun kaveriksi tuohon yksärille, mutta kukaan ei päässyt, joten menin sitten itsekseni. Rasukseni otin Inton, oikean luottopollen esteillä. Into hyppää kyllä vaikka paikaltaan jos vaan askeleet osuu kohdalleen.



Alkuverkassa yritin saada laukkaa rullaamaan kunnolla kun Inton laukka tahtoo olla aika "töpöä" jos sitä ei saa rullaamaan kunnolla. Pari ensimmäistä verkkahyppyä menin ristikkona.

 Muutaman hypyn jälkeen ristikko nostettiin pystyksi ja menin kahden esteen sarjaa. Jo n. 70cm esteet vähän jänskätti kun en ole pitkään aikaan päässyt hyppäämään kunnolla ja olikin ihan noviisi olo siellä selässä kun okseriakin ruvettiin hyppäämään :D Onneksi esteistunta ei ole kauhean pahasti rupsahtanut, tosin osassa kuvissa olen ehkä pikkuisen liikaa jalustimilla ja okserilla jalka takana, mutta okserilla taisin vaan yrittää pysyä kyydissä kun ekalla kerralla tuli kielto huonon hyppypaikan ja oman jännitteisyyden takia. Vauhtiakin oli Inton kanssa aika kovasti kun toinen oli ihan innoissaan:D







 "Välibreikki ja ohjeistusta"

Tässä kuvassa istunta näyttää omaan silmään ihan hyvältä. En sukella liikaa ja jalatkin näyttäisi olevan ihan hyvällä kohdalla.


Tässä okserilla tullut kielto. Itseä ehkä hirvitti ekaksi mennä okserille pitkästä aikaa joka oli kuitenkin vähän vajaat 90cm ja Into varmaan ajatteli, että enpä nyt ihan ilmatteks akkelia tuosta yli vie.


Ja näin kauniilta näyttää kun yrittää vaan pysyä kyydissä xD  

 Tällä yllä olevalla "barbie-esteellä" meinasin tupsahtaa kuralätäkköön kun Into hyppäsi aikamoisella loikalla (ei tässä kuvassa) ja minulta lähti jalustimetkin jalasta, mutta Into onneksi hidasti niin, että pääsin takaisin kyytiin.


Toinen kerta okserille mentäessä sujui hyvin eikä itseäkään jännittänyt enää niin kauheasti kun siitä jo kerran yli päästiin.


Viimeisessä tehtävässä lopussa olevan kahden esteen sarjan tulin pari kertaa uudestaan, koska tultiin koko ajan liian lujaa ja Into ei saanut askelia tarpeeksi ja hyppäsi ihan liian kaukaa vaikka yleensä Into ottaa pienen töpö askeleen mielummin kun hyppää liian kaukaa.

Tässä näkyy kun en päässyt hyppyyn mukaan kun Into hyppäsi niin kaukkaa ja jäin satulan takakaarelle istumaan.




Yksäri oli tosi kiva kun pääsi heti hyppäämään kunnolla ja tunnista ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Minä olin jo sydän syrjällään kun meinasin käydä kentän mutaa maistamassa :D Voin sanoa että kyllä sydän jytkytti vaikkei ollut kummoinen juttu, oli kai adrenaliinia veressä xD

Niin ja tosiaan tämän yksärin tarkoitus oli karaistaa minua tuleviin estekisoihin, joihin en mennytkään, koska olin niin uupunut. Kisat oli siis sunnuntaina ja tarkoitukseni oli osallistua 80cm luokkaan. Minä heräsin lauantai aamulla jo ennen viittä ja lähdin Iidan mukaan kisareissulle Iisalmeen. Kun pääsin kisoista, juhlittiin samana päivänä isäni viisikymppisiä ja voitte vaan arvata, että meni myöhään! Tiesin siis illalla, että nyt menee sunnuntain puolella valvominen ja aamulla pitäisi kisoihin lähteä.. Ei tulisi millään onnistumaan, joten laitoin illalla tallille viestin, että perun osallistumiseni. Olin yksinkertaisesti vaan niin väsynyt, että en varmaan olisi pysynyt hevosen selässä ja olinkin aamulla tyytyväinen päätökseeni.

Postauksen kaikki kuvat (c) Noora Mielonen


Mitä tykkäsitte postauksesta? Oliko liikaa kuvia? Haluatteko, että teen postauksen jostain haluamastanne aiheesta?  


10 kommenttia:

  1. aivan ihana postaus! voisitko kuvata vaikkapa jonkinlaista tallipäivä videoo tai vastaavaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa jos tykkäsit! Voin yrittää kuvata videota, mutta siihen tarvitsisin kaveria kuvaamaan jos haluatte minun näkyvän yhtään videolla :D

      Poista
  2. Olipas kivoja kuvia (ehkä vähän liikaa, mutta parempi niin kuin toisin päin!) :)
    Mun mielestä on ainakin kiva lueskella sun kuulumisia aina näin blogin välityksellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kerrankin oli paljon kuvia niin lykkäsin kaikki xD Mutta kiva jos sinua ainakin kiinnostaa lukea kuulumisia! :)

      Poista
  3. Kiva postaus. Kuvia oli just sopivasti! ��

    VastaaPoista
  4. Saanko tulla kuvaa videota???

    VastaaPoista