sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Suonenjokireissu

Hei! Tämä viikonloppu on ollut täynnä toimintaa ja sama homma jatkuu taas huomenna maanantaina.
Torstaina Katja laittoi minulle viestiä, että milloin tulisin käymään Affella ratsastamassa. Katja siis omistaa Affe ponin, joka on aiemminkin blogin puolella vieraillut (postaukseen pääset tästä). Sovittiin sitten katjan kanssa, että tulen lauantaina ratsastamaan.

Päätinpä kysäistä sitten kaveriltani Aijalta josko pääsisin heille perjantaina yöksi ja kävisin lauantaina ratsastamassa Affella naapurissa. Päädyin yökylä reissuun siksi, koska halusin myös nähdä kavereita pelkän ratsastuskäynnin sijaan.
Lähdin perjantaina bussilla kohti suonenjokea ja Aija odotti minua vastassa pyörän kanssa. Aija kyytsäsi minut niille ja toki kun Aija kyseessä niin koiranpentujahan me mentiin heti ekaksi katsomaan! Niin söpöjä ja vieläpä 10 kappaletta! <3





Perjantaina tehtiin kaiken näköistä eläimien kanssa :) Käytiin moikkaamassa pentuja, käytettiin muita koiria lenkillä ja tietty heppatyttöhän käyttää myös lenkillä ponia! Miksi hankkia koira kun yhtä hyvin voit hankkia suloisen ponin, jonka kanssa lenkkeillä ;D


Lauantaina lähdettiin Aijan kanssa käpöttelemään Katjan luokse. Etsittiin puomeiksi puita ja "tolppina" toimi mikä vaan siihen hommaan kelpasi :D Viriteltiin siinä ensitöiksemme viereiselle pellolle muutama este. Hain sitten Affen tarhasta ja ruettiin laittamaan sitä kuntoon.

Kävelin muutaman kiekan pellolla ja katselin samalla onko missään kuoppia tai isoja kiviä joihin voi kompuroida. Rupesin sitten verkkaamaan Affea ravissa ja vauhtia kyllä riitti jo heti alussa.


Ensimmäisellä laukannostolla Affe lähti aika lujaa ja heti yritti pukittaa ja muistin sitten ottaa ohjat kunnolla käteen ettei pääse enää vetämään päätä alas. Paljon sai tehdä puolipidätteitä, että laukkaa ei voinut sanoa enää kiitolaukaksi :D Pelto taisi vielä oikein ruokkia innokkuutta esteistä puhumattakaan.

Esteille mennessä päätin, että joka kerta pitää tulla rauhassa tai muuten käännän pois esteeltä. Affe kun tahtoo kuumua ja mennä lujaa niin laukka jää tosi pitkäksi ja "hallitsemattomaksi", sitten hypystä tulee pitkä ja matala. Tämän takia Affe pudottikin puomin muutaman kerran. Laukka pitäisi saada kasaan (pitää olla napakka laukka), että hyppy lähtee enemmän ylös eikä tulisi pudotuksia.



Affe kuumui hyppyjen takia, joten joka kerta hypyn jälkeen otin Affen kiinni ja tein muutaman raviympyrän, jotta sain ponin taas kuulolle. Puolipidätteitä piti tehdä paljon. Vauhtia kun oli, niin Affe kokosi välillä itseään melko paljon :D Tähtäsin kyllä kuitenkin vähän rennompaan muotoon.

Päätin lopuksi keskittyä menemään koulua kun olo tuntui siten vähän kotoisammalta kuin esteillä.
Katja ja Aija purki esteet pois tieltä ja rupesin tekemään väistöjä. Aluksi kokeilin käynnissä, mutta väistöt oli kovin loivia. Huomasin myös käynnissä, että vasemmalle väistäessä Affe tahtoi karata lavasta. Siirryin raviin ja väistöt alkoi sujuia paremmin.




Lopuksi mentiin vielä pitkin peltoa kiitolaukkaa kun Affe rakastaa laukkaamista :D 



Mitäs piditte postauksesta, missä kerroin vähän tarkemmin ratsastuksen kulusta? Haluatteko jatkossakin tarkempaa kerrontaa?

Kiitos Aijalle kuvista ja Katjalle kun sain käydä Affella ratsastamassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti