sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 14


Ihan aluksi pahoittellen kahden luukun puuttumista. Minulla on ollut niin kiireisiä päiviä etten ole koneelle pääässyt. Perjantainakin kun tulin koulusta, olin kotona ehkä puoli tuntia ja läksin saman tien tallille..


Hyvä rastastuksenopettaja?

Tässä luukussa päätin siis toteuttaa lukijan toiveen, eli millainen on mielestäni hyvä ratsastuksenopettaja.

Luonne:
-Ensimmäisenä tulee mieleen se, että pidän itse ainakin sellaisista opettajista/valmentajista jotka vaatii kunnolla ja selittää asian ymmärrettävästi (esimerkit tosi hyviä!). Ei kuitenkaan ole ilkeä eikä huuda kurkku suorana.

-Tärkeää on myös se, että kun jokin asia onnistuu hyvin, opettaja/valmentaja muistaa välillä myös kehua. Se tuo ainakin minulle kivan mielen ja lisää poweria ratsastaa kunnolla ja antaa lisää motivaatiota. Kehu kertoo myös sen, että olet tehnyt asian oikein. Opettajan ei kuitenkaan pidä unohtaa kritiikkiä. Miten muuten me mitään opittaisiin jos koko ajan vaan kehuttaisiin, eikä virheitämme korjattaisi?

-Ratsastuksen opettajan on erittäin tärkeää huomioida kaikkia ratsastajia tasapuolisesti. Olen henkilökohtaisesti ollut joskus tunneilla, jolloin opettaja ei ole huomioinut minua melkein ollenkaan. Jos tunnilla on ollut jotenkin hankalampi hevonen tai muuta vastaavaa niin sitä ratsukkoa neuvotaan sitten melkein koko tunti ja muut saa itsekseen ratsastella ilman opetusta.



Opetus:
-Opettajan pitäisi katsoa että hevonen on rento ym. ennen kuin teettää mitään muuta hankalaa tehtävää. Minulle itselle on tärkeää, että hevonen on rento ja menee yleisestiottaen hyvin, ennen kuin ruetaan tekemään mitään sen vaikeampaa, koska silloin siitä ratsastuksesta ei meinaa kyllä tulla yhtään mitään. Tosin hevonen voi myös rentoutua tehtävien aikanakin, kun taivuttelee ym.

-On myös tosi mukavaa, että jos joku asia ei meinaa sitten millään onnistua niin ratsastuksenopettaja tulee ihan kädestä pitäen neuvomaan kuinka homma etenee.

-Ratsastuksenopettajan pitää myös tarkkailla ratsastajan istuntaa ja käsiä eikä pelkkää hevosta.

-Opettajan pitää viedä tehtävät loppuun asti. Ei saa luovuttaa kesken jos ei onnistu. Silloin ei hevonenkaan opi, että esim kiukuttelemalla pääsee työn teosta.




Millainen on teidän mielestä hyvä opettaja?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti