tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 23




Englantilainen hedelmäkakku


Huuui, huomenna on jo jouluaatto!
Äitin kanssa ollaan tänään leivottu ja laitettu kaiken näköistä ruokaa huomista varten. Tässä luukussa kuitenkin on nyt aiheena englantilainen hedelmäkakku.
Äiti otti ohjeen Valion -sivuilta, mutta muunteli sitä hieman.

ohjeet:
1  dlkeltaisia rusinoita
1  pak  (100 g)sukaattia
kuivattuja hedelmiä (esim. ananas)
pekaanipähkinöitä
1  dl  (85 g)säilykekirsikoita
2  rklmantelilikööriä , rommia tai kirsikoiden lientä
200  gvoita
2  dlsokeria
2  tlvaniljasokeria
3 munaa
4  dl  (260 g)vehnäjauhoja
2  tlleivinjauhetta
1/2  dlvispikermaa
Me ei siis laitettu rusinoita eikä sukaattia ollenkaan. Laitoimme pelästään kuivattuja hedelmiä, säilykekirsikota ja pekaanipähkinöitä.



1. Pilko hedelmät ja muut ainekset pienemmiksi paloiksi.




2. Laita hedelmät ja kirsikat (ei pähkinöitä) kulhoon ja kaada päälle mantelilikööri. Anna maustua, sekoita välillä.



3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.

4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä liotetut hedelmät (tällöin hedelmät ei mene klöntteinä ja se estää hedelmien puojalle tippumisen). Lisää loppu jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät.




Muista voidella ja kurputtaa vuoka!


5. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 - 70 min.




Tärkeää olisi, että hedelmät jakaantuisivat tasaisesti joka puolelle kakkua eikä valahtaisi kakun kärkeen. Nyt tämä meillä onnistuikin erinomaisesti!


2 kommenttia:

  1. Kakku olikin tosi tosi hyvää. Nam! Mutta sen verran olen nipottaja että käyttämäsi pähkinät ovat pekaanipähkinöitä eikä saksanpähkinöitä. Terkkuja, Titta

    VastaaPoista