tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pitkästä aikaa Aatulla

Noniin, nyt pikaiset Aatu -kuulumiset eli  pääsin viime torstaina pitkästä aikaa ratsastamaan vuokrahevosellani Aatulla.

Aluksi Aatu oli ihan ihmeissään, että kuka sinne selkään nyt oikein kiipesi ja oli tosi jännittynyt. Laitettiin Aatulle joustachambonit ja siitä se sitten alkoi rentoutua. Menin päätyyn ympyrälle ja Iida tuli neuvomaan minua ja löydettiinkin taas uusia korjattavia asioita. Pitkän tauon jälkeen meni ihan hyvin ja minusta oli tosi kiva kun Iida neuvoi.

En ottanut kameraa tallille mukaan, mutta Iida nappasi pari kuvaa kännykällään.
Kädet jäkittää suorina paikallaan, minkä takia Aatukin on jäykkä ja jännittynyt.



Ravissa työskentely alkoi sujua kivasti



Ja löydettiin taas virheitä korjattavasi ja yksi mikä minua ärsyttää on tämä ns. tuoli-istunta. Pitäisi siirtää jalkoja enemmän taaksepäin, sillä minulla aina ne jalat valahtaa eteen hevosen kainaloon..Niin kauhean näköistä. Auttaisiko jos vähän pidentäisin jalustimia?
Heti kun Iida korjasi ratsastuksen alussa tuon jalan paikan niin meni paljon paremmin ja jalka pysyi ihan hyvin paikallaan loppuun asti.

Istunta pari viikkoa sitten. Tuoli-istunta ja muutenkin jäykän näköinen. Murrr.. Tahdon tämän pois!

Tässä istunta on mielestäni siisti, pientä takakenoa huomioimatta. Tämä kuva on viime vuoden lokakuulta.

Sitten toinen ongelma, joka on pieni, mutta vaikuttaa paljon eli ranne. Iida huomasi, että vasen ranteeni on "pyöräily asennossa" eli kämmenselkä taivasta kohti. Ja tämä ongelma onkin vain vasemmassa kädessä, joka on hassu juttu. Itse en aikaisemmin ole tuota hoksannutkaan ja nyt kun katsoin vanhoja kuvia niin siellä vaan se vasen ranne kummittelee.
Aatun kanssa tuo ranne vaikutti tosi paljon. Kun ranteeni oli väärin, Aatu ei oikein tykännyt siitä ja oli jäykkä, mutta heti kun käänsin nyrkin pystyyn niin Aatu tuli kuolaimelle. Jännä miten noin pieni liike vaikuttaa niin paljon.


Oletteko te löytäneet ihan ihmeellisiä (tai vähemmän ihmeellisiä :D) virheitä ratsastuksestanne? 

3 kommenttia:

  1. Auttaisko jos joku ottais sut liinan päähän ilman jalustimia et voisit keskittyä pelkästään istumaan? :D

    VastaaPoista
  2. Nyt en tiiä tuleeko kahteen kertaan. Edellinen yritys hävisi kummasti jonnekin! Joka tapauksessa, tässä on hyvä kirjoitus aiheeseen liittyen. Kannattaa lukea ajatuksella!

    http://www.coachingwithconnection.com/sanakirja-osa-1-pitkat-jalat/

    Kannattaa ensin puuttua tuohon takakenoon, niin jalkojen on edes mahdollista asettua oikeaan asentoon! Takakenossa lonkkaluun liikkuvuus ei mahdollista jalkojen viemistä tarpeeksi taakse.

    Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Renja! Pitääpä lukea huolella :)

      Poista